Çocuk Oyunlarında Moto Beceriler
19 Aralık 2022

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından düzenlenen ve Öğr. Gör. Banu Akbaş moderatörlüğünde gerçekleşen "Çocuk Oyunlarında Moto Beceriler" semineri 15 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Çocuk Oyunlarında Motor Beceriler konusunda teorik ve uygulamalı paylaşımlarıyla bizi onurlandıran Dr.  Öğr. Üyesi Zeynep KILIÇ hocamıza şükranlarımızı sunarız.

Oyunlarda çocukların motor becerilerini nasıl destekleyebileceğimize yönelik literatürdeki ana kavramlardan yola çıkarak yaptığımız uygulamalarda geleneksel çocuk oyunlarını hatırlayarak yeniden oynadık. Uygulamalar sırasında gözlemlenmesi gereken motor beceri unsurları (denge, lokomotor ve manipülatif hareketler) katılımcılarla paylaşıldı. İnteraktif tartışma ortamı içerisinde katılımcılarımızın sorularını da yanıtlayan Dr. Öğr. Üyesi Zeynep KILIÇ, sınıf içi uygulamalar için de pek çok öneride bulundu. Etkinlik üç saat süren çalışmaların ardından sona erdi.