Final-Bütünleme Sınav Kuralları
5 Ocak 2022

Sevgili Öğrenciler,

Üniversitemiz 04.01.2022 tarihli Senato Kararına istinaden, final ve bütünleme sınavları çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda, Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin final ve bütünleme sınavlarında uyması gereken kurallar ile sınava ilişkin gerekli açıklamalar aşağıda yer almaktadır. Lütfen sınava katılmadan önce aşağıda yer alan sınav kurallarını okuyunuz ve sınav için gereken şartları hazırlayarak geliniz.

Sınav Kuralları

1) Sınavınız LMS sistemi içerisinde yer alan ders bağlantı uzantısında zoom meeting programı aracılığıyla kamera ve mikrofon açık bir şekilde gerçekleştirilecektir. Takvimde yer alan sınav saatinden en geç 10 dakika önce ilgili dersin öğretim elemanı tarafından öğrenci otomasyon sistemi üzerinden iletilecek olan zoom meeting bağlantı bilgilerini kullanarak giriş yapmanız ve sınava hazır bulunmanız gerekmektedir.

2) Sınav süresince kamera ve mikrofonunuzun açık konumda bulunması gerekmektedir. Zoom oturumunda kamerası açık bir şekilde yer almayan veya sınav oturum kurallarına ve gözetmenin talimatlarına uymayan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

3) Sınav evraklarınıza LMS sistemi üzerinden erişeceksiniz. Lütfen LMS sistemine ve zoom meeting programına “@stu.fsm.edu.tr” uzantılı elektronik posta adresinizle giriş yaptığınızdan emin olunuz. Söz konusu kontrolün yapılması öğrencinin sorumluluğunda olup aksi durumda ortaya çıkacak neticelerden öğrenci sorumludur.

4) Sınav sırasında, sınavın yer aldığı internet sitesi dışında herhangi başka bir site açmanız, internet, kitap veya kanun kullanmanız yasaktır. Sınavı sadece kendi bilginizle çözmeniz gerekir. Aksi taktirde ilgili girişimlerde bulunan öğrenciler hakkında Yükseköğretim Kurulu Disiplin Yönetmeliği uygulanır.

5) Sınav sonrasında başarı puanınız otomasyon sistemi üzerinden duyurulacaktır.

6) Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Uygulama I dersi kapsamında yapacağınız dosya teslimlerine ilişkin bilgilendirmeler ise dersin sorumlusu öğretim elemanı tarafından LMS üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.

Not: 2021-2022 Güz dönemi final ve bütünleme sınavlarına katılım için dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilerimizin öncelikli olarak aşağıda isimleri zikredilen kurumların bilgisayar ve internet erişimi olanaklarından faydalanmaları için bu kurumlardan talepte bulunmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 22.05.2020 tarih ve E.31978 sayılı yazısıyla “dijital ortamlara erişim imkânı olmayan öğrenciler için öğrencinin bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet erişim olanaklarının değerlendirilmesi” istenmiştir.

Tüm öğrencilerimize duyurulur.

Çocuk Gelişimi Programı