Yaratıcı Düşünme Süreçleri ve Yaratıcılık Atölyesi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından Erken Çocuklukta Yaratıcılık dersi kapsamında düzenlenen "Yaratıcı Düşünme Süreçleri ve Yaratıcılık Atölyesi" semineri 19 Mart 2021 Cuma günü gerçekleştirildi.

Yaratıcı Düşünme Süreçleri ve Yaratıcılık Atölyesi adlı seminerin çıkış noktası, ‘yaratıcılığı anlamanın ilk yolu onu tanımlamaktır’ düşüncesinden yola çıkarak yaratıcı düşünmeyi geliştiren teknikler aracılığı ile okul öncesi eğitim süreçlerinde yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesi ve yansıtılması olmuştur.

Eğitimci Orhan Güney ÇINAR, eğitim süreçlerinde çocuklara merak uyandıran ve ihtiyaç duyulan süreçlerin planlanması ve uygulama özellikleri bağlamında yaratıcı düşünme süreçlerine dikkat çekti. Aynı zamanda eğitim süreçlerinde rehber rolü üstlenen eğitimcinin önemine vurgu yaparak, semineri yaratıcı düşünme atölyesi ile bütünleştirerek katılımcıların süreci deneyimlemesini ve değerlendirmesini sağladı.

Seminer, Öğr. Gör. Yasemin SU’nun konuşmacı Orhan Güney ÇINAR’a üniversitemiz adına sunduğu teşekkür belgesi takdimi ve dinleyicilerin de teşekkür paylaşımları ile son buldu.